Vandaag, op 22 februari 2023, is het de Europese Dag van het Slachtoffer. Verschillende Europese organisaties vragen aandacht voor de rechten van slachtoffers en nabestaanden. Dit jaar staat de dag in het thema van ‘veilige justitie voor slachtoffers’. Er wordt opgeroepen om meer oog te hebben voor het welzijn en de veiligheid van slachtoffers tijdens gerechtelijke procedures.

Aandacht vragen voor de rechten van slachtoffers en nabestaanden is en blijft nodig. Het is belangrijk dat slachtoffers laagdrempelig en snel opgevangen en verder geholpen kunnen worden. Het is voor slachtoffers en nabestaanden niet altijd eenvoudig om te weten waar ze terecht kunnen, waar ze recht op hebben of welke stappen ze moeten ondernemen. Dit terwijl er als je slachtoffer bent geworden van een strafbaar feit, vaak ontzettend veel op je af komt en je ongevraagd geconfronteerd kunt worden met allerlei problemen.

KLAR Slachtofferadvocatuur behartigt uitsluiteind de belangen van slachtoffers en nabestaanden in strafzaken. Onze bijstand is altijd persoonlijk en afgestemd op de wensen van de slachtoffers en nabestaanden die wij mogen vertegenwoordigen. Ben je slachtoffer geworden van een strafbaar feit? En zie je door de bomen het bos niet meer? Wil je weten wat je rechten zijn? En of je recht hebt op bijvoorbeeld op een schadevergoeding? Of heb je een andere vraag? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.