Gratis slachtofferadvocaat

Ben je slachtoffer geworden van een strafbaar feit? Of ben je nabestaande van een slachtoffer dat is omgekomen door een strafbaar feit? Ik kan je helemaal gratis bijstaan als je slachtoffer bent geworden van een zedenmisdrijf of van een ernstig geweldmisdrijf. De hoogte van jouw inkomen speelt hierbij geen rol. Mijn bijstand is altijd persoonlijk en afgestemd op jouw wensen.

Vanaf het begin betrokken
Ben je slachtoffer van een ernstig gewelds- of zedenmisdrijf? Dan kan ik je al in een heel vroeg stadium gratis bijstaan. Het eerste adviesgesprek kan al plaatsvinden voordat je besluit om aangifte te gaan doen. In dit gesprek kan ik je meer informatie geven over het doen van aangifte en uitleggen hoe de strafrechtelijke procedure werkt. Ook kan ik vaak dan al de slagingskansen voor je in kaart brengen. De keus is daarna natuurlijk volledig aan jou; ga je wel of geen aangifte doen. Door het adviesgesprek weet je beter waar je aan toe bent en kun je met alle informatie tot een weloverwogen beslissing komen.

Als je besluit om aangifte te doen, dan zal ik je hierin begeleiden. De aangifte moet je zelf doen; jij weet als enige wat er precies is gebeurd. Dat kan ik niet van je overnemen. Maar ik ben er wel voor je om naar je te luisteren en van advies te voorzien. Ook zal ik vervolgens het contact met de politie onderhouden. Ik zal de politie regelmatig vragen om updates in jouw zaak. Als het onderzoek door de politie is afgerond, dan wordt het onderzoek ingestuurd naar de officier van justitie. De officier van justitie beslist vervolgens wat er met jouw zaak gaat gebeuren.

Gespecialiseerde slachtofferadvocaat van groot belang
Als je slachtoffer bent geworden van een strafbaar feit, dan is het van groot belang dat je je laat bijstaan door een gespecialiseerde slachtofferadvocaat. Een gespecialiseerde slachtofferadvocaat begeleid je door het strafproces heen en zorgt dat je op een goede manier gebruik kunt maken van jouw slachtofferrechten zoals het recht op informatie, het spreekrecht en het recht op schadevergoeding.

Er zijn genoeg advocaten te vinden die slachtoffers in strafzaken bijstaan. Echter raad ik je aan om altijd op zoek te gaan naar een gespecialiseerde slachtofferadvocaat die de basisopleiding en de specialisatieopleiding voor slachtofferzaken met goed gevolg heeft afgerond. Hoe kom je dat te weten? Slachtofferadvocaten die de basisopleiding hebben gedaan zijn ingeschreven bij LANGZS. Slachtofferadvocaten die de basisopleiding en specialisatieopleiding hebben gedaan zijn niet alleen ingeschreven bij LANGZS maar ook bij de NVSSA. Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat slachtoffers die zich laten bijstaan door een gespecialiseerde slachtofferadvocaat achteraf vaak positiever terugkijken op het strafproces dan slachtoffers die dit niet hebben gedaan.

Gratis bijstand slachtofferadvocaat
Ben je slachtoffer van een strafbaar feit of nabestaande van een slachtoffer dat is omgekomen door een strafbaar feit? Je kunt altijd vrijblijvend contact met mij opnemen. Samen kunnen we dan bekijken wat ik voor je kan doen.