Het Centrum Seksueel Geweld heeft een nieuwe campagne gelanceerd. De campagne heet: “0800-0188. Dit is wat je belt bij seksueel geweld”

Hoe werkt het Centrum Seksueel Geweld?

Bij het Centrum Seksueel Geweld werkt een team van artsen, verpleegkundigen, politie en andere hulpverleners samen om slachtoffers van seksueel geweld de hulp te bieden die ze nodig hebben. Ze bieden forensische, medische en psychische hulp.

Waarom is het belangrijk om direct 0800 -0188 te bellen na een nare seksuele ervaring?

Als je binnen zeven dagen hulp zoekt bij het Centrum Seksueel Geweld, het liefst binnen 72 uur, dan kunnen zij je het beste helpen. Je hebt binnen die tijd betere kans op psychisch herstel, op het voorkomen van zwangerschap en geslachtsziekten en op het veiligstellen van sporen. Dit laatste maakt de kans om de pleger te vinden groter.

0800-0188 in je telefoon. Waarom zou je dat doen?

Bijna iedereen denkt: dat overkomt mij niet. Toch kan iedereen slachtoffer worden van een nare seksuele ervaring. Daarom is het belangrijk dat jij weet waar je naartoe belt als jij of iemand uit jouw omgeving een nare seksuele ervaring meemaakt. Sla het nummer 0800-0188 op in je mobiel en je hebt Centrum Seksueel Geweld altijd bij de hand.

Wat is seksueel geweld?

Seksueel geweld is een term die gebruikt wordt voor alle seksuele handelingen die iemand gedwongen moet uitvoeren, ondergaan of zien. Seksueel geweld kan zowel online als offline plaatsvinden.

Feiten en cijfers over seksueel geweld

  • Jaarlijks zijn er in Nederland 100.000 slachtoffers van seksueel geweld
  • Één op de acht vrouwen is ooit verkracht. En één op de 25 mannen is ooit verkracht
  • Tweederde van de slachtoffers maakt zonder therapie opnieuw seksueel geweld mee

Wil je meer weten over deze campagne van Centrum Seksueel Geweld? Klik dan hier.

Heb je vragen over dit onderwerp? Of neem je liever direct contact op met een slachtofferadvocaat? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.