mr. R.S.J. (Renée) Hoogstraaten

Slachtofferadvocaat

Gratis adviesgesprek

Na mijn studie rechten ben ik als strafrechtadvocaat gaan werken. In mijn werk als strafrechtadvocaat had ik regelmatig te maken met slachtoffers. Ik merkte al snel dat aan slachtoffers weinig tot geen adequate bijstand werd verleend. De informatievoorziening richting slachtoffers was belabberd en de hulp die hen geboden werd liet een hoop te wensen over. Dat moest anders. Ik heb daarom de overstap gemaakt en mij volledig gespecialiseerd in het bijstaan van slachtoffers en nabestaanden in strafzaken. 

Naast mijn werk als slachtofferadvocaat treed ik regelmatig op als sparringpartner of gastdocent voor advocaten, ketenpartners of andere professionals op het gebied van slachtofferzaken. Ook ben ik bestuurslid van de Nederlandse Vereniging Specialisatie Slachtoffer Advocaten (NVSSA). De NVSSA is een beroepsorganisatie voor advocaten op het gebied van slachtofferrechten. 

Achtergrond

Opleiding 

 • Specialisatieopleiding bijstand aan EGZ-slachtoffers (Universiteit Utrecht) 
 • Basisopleiding slachtoffer- en letselschadezaken 
 • Beroepsopleiding Advocatuur
 • Master strafrecht (Erasmus Universiteit Rotterdam)
 • Bachelor Nederlands Recht (Erasmus Universiteit Rotterdam) 

Specialisatieverenigingen 

 • Stichting Landelijk Advocaten Netwerk Gewelds- en Zedenmisdrijven (LANGZS)
 • De Nederlandse Vereniging Specialisatie Slachtoffer Advocaten (NVSSA) 

Bestuursfuncties 

 • Bestuurslid De Nederlandse Vereniging Specialisatie Slachtoffer Advocaten (NVSSA).

  De NVSSA is een beroepsorganisatie voor advocaten op het gebied van slachtofferrechten en is in het leven geroepen om de kwaliteit van de advocaten die de specialisatieopleiding hebben gevolgd te waarborgen en verbeteren, hun positie binnen het strafproces te verbeteren, hun kennis te bundelen en zich te onderscheiden.

Rechtsgebiedenregister 

Renée Hoogstraaten heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd: 

 • Slachtofferrecht

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied. 

High Trust

KLAR Slachtofferadvocatuur werkt op basis van High Trust samen met de Raad voor Rechtsbijstand.

Plan nu een gratis adviesgesprek in!

Ervaren slachtofferadvocaat

Ben je slachtoffer geworden van een strafbaar feit? Je kunt altijd vrijblijvend contact met mij opnemen voor een gratis adviesgesprek.

Gratis adviesgesprek