Klar Slachtofferadvocatuur
Gratis adviesgesprek
Slachtoffergids2021-10-21T07:19:45+00:00

De slachtoffergids

In de slachtoffergids vind je de antwoorden op veelgestelde vragen. Wil je meer weten over het strafproces, welke rechten je als slachtoffer hebt of hoe ik verder kan helpen? Kijk dan snel in de gids hieronder. De slachtoffergids wordt regelmatig aangevuld met nieuwe artikelen.

Zoek of jouw vraag al in de gids staat. Staat jouw vraag er nog niet bij? Neem contact met mij op. Ik help je graag verder.

Nieuwe campagne Centrum Seksueel Geweld

Slachtoffers van seksuele misdrijven worden straks waarschijnlijk beter beschermd. Het is de bedoeling om de nieuwe wet seksueel geweld in 2024 in werking te laten treden. Slachtoffers worden dan zowel offline als online beter beschermd.

Vrije advocaatkeuze slachtoffers

Heb je een juridisch geschil dan kun je een beroep doen op je rechtsbijstandsverzekering. Je bent niet verplicht om een juridisch medewerker van de verzekeraar jouw zaak te laten behandelen. Je hebt de vrijheid om zelf een advocaat te kiezen die voor jou aan de slag gaat. Dit is het recht op een vrije advocaatkeuze.

Vergoeding voor naasten slachtoffers

Naasten van slachtoffers kunnen recht hebben op een vergoeding, een soort smartengeld, indien er bij het slachtoffer sprake is van overlijden of zeer ernstig en blijvend letsel. Dit wordt in de wet affectieschade genoemd. In dit artikel lees je hier meer over.

Welke rechten heb ik als slachtoffer?

Als je slachtoffer bent van een strafbaar feit dan heb je een aantal rechten. Deze rechten gelden ook voor nabestaanden van een slachtoffer dat is omgekomen door een strafbaar feit. Hieronder lees je welke rechten dat zijn.

Go to Top