Mijn specialisaties

Bedreiging

Een bedreiging is strafbaar als wordt gedreigd met ernstig letsel, verkrachting, aanranding of de dood. Een bedreiging met een mes of een vuurwapen is altijd strafbaar.

Diefstal

Diefstal is het onrechtmatig toe eigenen van andermans spullen. Er zijn veel soorten diefstal zoals winkeldiefstal, zakkenrollen, babbeltruc, overval, beroving, straatroof, fraude of phishing. Een diefstal kan met en zonder geweld plaatsvinden.

Vernieling

Een vernieling is expres dingen van een ander vernielen, beschadigen, onbruikbaar maken of wegmaken. Het kan gaan om vernieling van goederen, dieren, gebouwen of computergegevens.

Geweld

Bij een geweldsmisdrijf gebruikt de dader geweld tegen het slachtoffer. Er zijn verschillende soorten geweldsmisdrijven zoals mishandeling, zware mishandeling, huiselijk geweld, poging doodslag of poging moord.

Seksueel misbruik

Seksueel misbruik is het tegen de wil van het slachtoffer in seksuele handelingen ondergaan of uitvoeren. Onder seksueel misbruik valt ongewenste betasting, schennis, seksuele intimidatie, aanranding, verkrachting, loverboys, gedwongen prostitutie, misbruik van kinderen en online seksueel misbruik (grooming, sexting of sextortion).

Stalking

Stalking is iemand bewust lastig vallen waardoor het slachtoffer zich niet meer veilig voelt. Er zijn verschillende vormen van stalking zoals achtervolgen, dreigen met geweld, ongewenste telefoontjes, ongewenste berichten of op naam van het slachtoffer dingen bestellen.

Nabestaanden

In sommige gevallen komt het slachtoffer te overlijden. Ik begeleid nabestaanden door het strafproces. Indien veel media-aandacht voor de zaak is, dan wordt samen met Namens de familie opgetrokken.

Overige

Ben je onverhoopt slachtoffer geworden van een strafbaar feit? Ook dan kan ik je waarschijnlijk verder helpen. Je kunt altijd vrijblijvend contact met mij opnemen voor een gratis adviesgesprek.

Plan nu een gratis adviesgesprek in!

Ervaren slachtofferadvocaat

Ben je slachtoffer geworden van een strafbaar feit? Je kunt altijd vrijblijvend contact met mij opnemen voor een gratis adviesgesprek.

Gratis adviesgesprek